De Keukengigant

Goederen • Keukenkasten
• Keukenbladen
• Wasbakken
• Keukenapparatuur
• Accessoires
Voorraad • Gemiddeld 10.000 artikelen in opslag
• 2.400 artikelen keukenkasten
• 400 artikelen keukenbladen
• 400 artikelen wasbakken
• 1.600 artikelen keukenapparatuur
• 5.000 artikelen accessoires
• Het aantal verschillende artikelen in opslag is afhankelijk van de gekochte keukens
Aanlevering • 2.450 artikelen per week
• 600 artikelen keukenkasten per week
• 100 artikelen keukenbladen per week
• 100 artikelen wasbakken per week
• 400 artikelen keukenapparatuur
• 1.250 artikelen accessoires
• Dagelijks
• Geleverd in kratten of dozen en op pallets
Leveranciers • Siemens te Eindhoven
• Atag te Arnhem
• Boretti te Amsterdam
• Plieger te Zaltbommel
• Buch te Regensburg (D)
• Von Kreffeld te Darmstad (D)
• Torrini te Bologna (I)
• Lecco te Rome (I)
Ingangscontrole • Aan de hand van de AVC- of CMR-vrachtbrief
• Soort/type
• Aantal
• Kleur
• Verpakking
• Beschadiging
• Etiketten
Opslagruimte • 4.750 m² magazijn
• 2.000 m² blokstapeling
• 1.680 m² keukenmontage (verzamelen complete keuken)
• 1.070 m² pallet- en legbordstellingen
• 1.320 palletplaatsen
Inslagmethode Inslaan keukenkasten, keukenbladen, wasbakken en keukenapparatuur
• Aan de hand van de inslaglijst
• Inslaan volgens de projectmethode
• Inslaan in palletstelling en op blokstapeling
• Gebruikmaken van een heftruck, reachtruck en plateauwagen
Inslaan accessoires
• Aan de hand van de inslaglijst
• Inslaan volgens de projectmethode
• Pallet afstapelen op artikelniveau
• Inslaan in legbordstelling
• Gebruikmaken van magazijnwagen
Opslagtermijn • Een artikel ligt gemiddeld 42 dagen in opslag
• Omloopsnelheid: 13 per jaar
Orderverzamelen Verzamelen van keukenkasten, keukenbladen, wasbakken en keukenapparatuur
• Aan de hand van de orderverzamellijst
• De order wordt verzameld op klant
• De goederen worden verzameld op artikelniveau
• Gebruikmaken van een heftruck, reachtruck en plateauwagen
Verzamelen van accessoires
• Aan de hand van de orderverzamellijst
• De order wordt verzameld op klant
• De goederen worden verzameld op artikelniveau
• Gebruikmaken van een magazijnwagen
Verzendklaar maken • Aan de hand van de laadlijsten
• Verpakken per klant
• Accessoires verpakken in doos
• Adres- en kleursticker per artikel (kleur per klant)
Uitgangscontrole • Aan de hand van de laadlijst en AVC-vrachtbrief
• Soort/type
• Aantal
• Kleur
• Verpakking
• Beschadiging
• Handlingsetiketten
• Adresgegevens
• Kleursticker
• Extra controle op compleetheid van de keuken
Laden • Aan de hand van de laadlijsten en AVC-vrachtbrieven
• Expeditiemedewerkers laden het voertuig
• Laden op ritvolgorde
• Gebruikmaken van een heftruck en plateauwagen
• Gebruikmaken van dekens en spanbanden
Aflevering • 2.500 artikelen per week
• 610 artikelen keukenkasten per week
• 105 artikelen keukenbladen per week
• 105 artikelen wasbakken per week
• 410 artikelen keukenapparatuur
• 1.340 artikelen accessoires
• Eén rit is vier à vijf adressen
• Afleveren op 100 adressen per week
• Meestal dagritten binnen Nederland
• Dagelijks 5 vrachtauto’s
Vervoer • 5 IVECO vrachtauto’s met eventueel aanhangwagen
Eisen aan magazijnpersoneel • Intern transportmiddel besturen
• Werkt secuur, veilig en zorgt voor een schone werkomgeving
• Kan zelfstandig werken
• Is fysiek sterk
• Heeft voldoende productkennis
Eisen aan planningspersoneel • Klantgericht
• Vertaalt de wensen van de klant naar de operationele planning
• Kan met spoedorders omgaan
• Heeft voldoende kennis van het voertuig om het afleveradres te bereiken
• Heeft voldoende productkennis voor het afleveren en lossen van de goederen
Eisen aan chauffeurs • In het bezit van een geldig rijbewijs-CE
• Rijdt veilig
• Klantgericht en representatief
• Is fysiek sterk
• Moet eventuele betalingen afhandelen
• Rijdt met een bijrijder
Bijzonderheden • Steeds wisselende afleveradressen en afleversituaties